250 000 välfungerande med alkoholproblem?

Har du också ett alkoholproblem? Är du en av dessa 250 000 välfungerande personer som i största allmänhet har ett bra liv men som dricker för mycket? Då kan Newhabit vara en effektiv lösning för dig. Vi erbjuder strukturerade, tidsavgränsade och manualbaserade program.

Newhabit är en lösning för dig som inte känner att den traditionella alkoholbehandlingen är attraktiv, eller som inte känner att du är i behov av behandling på ett behandlingshem. Programmet ”Full kontroll” bygger på KBT, mångårig erfarenhet och den senaste forskningen kring alkohol, stress och hjärnan. 

Har livet fått lite för mycket guldkant?

För mycket guldkant kan ge alkoholproblem. Ellen Krogh alkohol beroendebehandling

Det är lätt att få lite för mycket alkohol idag och börja använda alkohol istället för att njuta den. Problemet är att vi kanske vet att det är ett problem, men kunskap räcker sällan hela vägen. Vi vet alla hur man går ner i vikt. Man äter mindre och motionerar mer. Så är det också med alkohol! Det är ”bara” att dra ned på alkoholen eller sluta dricka. Tyvärr är det oftast inte så enkelt. Hjärnan och våra komplexa belöningssystem blir påverkade av alkohol. Därför är Newhabit’s program skräddarsytt för att ge dig mycket mera än bara alkoholrådgivning. Du får ny insikt och de verktyg du behöver. Du lär att varva ner och hantera din stress på ett effektivt sätt, utan negativa konsekvenser och mycket mer.

Mer info finner du här Program&Pris

Har du ett alkoholproblem ta hjälp!

Tveka inte att ta hjälp och gör det gärna i ett så tidigt stadium som möjligt! Här kan du göra en enkel test:

Hur påverkar ditt alkoholproblem dina relationer och prestationer?

Alkohol är tyvärr väldigt effektivt på många sätt. Är man stressad har den en lugnande effekt, behöver man ett litet mentalt lyft eller ett socialt smörjmedel, erbjuder alkohol också detta. Problemet är att det är en relativt kortsiktig lösning. På lång sikt får överkonsumtion av alkohol oftast negativa konsekvenser både för ens relationer och ens prestationer.

Alkohol är ett beroendeframkallande medel, vilket gör man måste öka mängden för att uppnå samma effekt på sikt. De negativa konsekvenserna kommer smygande och man kan fastna i ett destruktiv vana.

Nära relationer, anhörig och alkohol. Det är oftast de nära relationerna som blir negativt påverkade först, jobbet kommer senare!

Alla med alkoholproblem har en anhörig eller flera som är oroliga. Oftast har de anhöriga också goda grunder att vara det. Anhöriga ser det som du själv inte vill se eller det som du är ambivalent omkring. Du skall veta att ambivalens är vanligt och en bra början till förändring. Det är i ambivalensfasen du leker med tankar som ”har jag ett problem eller har jag inte ett problem?”, ”vill jag göra något åt detta, eller vill jag inte göra något åt detta?” Är du ambivalent kan ett Newhabit program underlätta processen.

Ett tips är att lyssna på din anhörig och se om det kanske ligger en välgrundad anledning till det som vid första anblicken bara låter som gnäll.

För dig som är anhörig, läs mer här anhörig