250 000 välfungerande med alkoholproblem?

Har du också ett alkoholproblem? Är du en av dessa 250 000 välfungerande personer som i största allmänhet har ett bra liv men som dricker för mycket? Då kan Newhabit vara en effektiv lösning för dig. Vi erbjuder strukturerade, tidsavgränsade och manualbaserade program.

Newhabit är en lösning för dig som inte känner att den traditionella alkoholbehandlingen är attraktiv, eller som inte känner att du är i behov av behandling på ett behandlingshem. Programmet ”Full kontroll” bygger på KBT, mångårig erfarenhet och den senaste forskningen kring alkohol, stress och hjärnan.

För mycket guldkant kan ge alkoholproblem

Det är lätt att få lite för mycket alkohol idag och börja använda alkohol istället för att njuta den. Problemet är att vi kanske vet att det är ett problem, men kunskap räcker sällan hela vägen. Vi vet alla hur man går ner i vikt. Man äter mindre och motionerar mer. Så är det också med alkohol! Det är ”bara” att dra ned på alkoholen eller sluta dricka. Tyvärr är det oftast inte så enkelt.

 

Har du ett alkoholproblem ta hjälp!

 

Hur påverkar ditt alkoholproblem dina relationer och prestationer?

Alkohol är tyvärr väldigt effektivt på många sätt. Är man stressad har den en lugnande effekt, behöver man ett litet mentalt lyft eller ett socialt smörjmedel, erbjuder alkohol också detta. Problemet är att det är en relativt kortsiktig lösning. På lång sikt får överkonsumtion av alkohol oftast negativa konsekvenser både för ens relationer och ens prestationer.

 

Hjärnan och våra komplexa belöningssystem blir påverkade av alkohol!

Därför är Newhabit’s program skräddarsytt för att ge dig mycket mera än bara alkoholrådgivning. Du får ny insikt och de verktyg du behöver. Du lär att varva ner och hantera din stress på ett effektivt sätt, utan negativa konsekvenser och mycket mer.

LÄS MER OM PROGRAMMET ”FULL KONTROLL”

 

HAR DU FASTNAT I EN OND CIRKEL?

ALL BEROENDE SITTER I HJÄRNAN!

Stress, hjärnan och beroende hänger ihop! Med all den kunskap om beroende vi har idag, är det ingen överraskning att så många trillar ditt. Forskningen visar att ett stressat liv ger en känslig hjärna som i sin tur lätt blir beroende.

ALKOHOLPROBLEM

ÄR DET TID FÖR FÖRÄNDRING?