Ellen har specialiserat sig i att träna, motivera och inspirera i förändringsprocesser.

Både individer och team.

ELLEN KROGH

Jag, Ellen Krogh startade Newhabit i 2008 efter att ha jobbat 5 år i ett danskt ledarskapsföretag. Min vision om att skapa utveckling och hållbar förändring för individer och teams blev till verklighet.

Ellen är:

  • Terapeut

  • Workshop facilitator

  • Föredragshållare

  • Enneagram practitioner

  • Beroendebehandlare

Jag har dansk bakgrund och bor i Skåne utanför Lund. Jag är utbildad certifierad samtalsterapeut inom transaktionsanalys med kognitiv inriktning KBT (kognitiv beteendeterapi).

I grunden har jag en lärarutbildning med en Bachelor in Education. Utöver detta har jag läst teologi och har också en grundutbildning i gestaltterapi. Jag har många års erfarenhet som personlig ledarskapscoach inom det privata näringslivet.

Under en rad år bodde jag i Indien, där jag drev en egen designverksamhet. Under vistelsen i Indien studerade och praktiserade jag Mindfulness, medveten närvaro och yoga.

ELLENS MOTTO:

Man kan dra en häst till vattnet, man kan också tvinga den att dricka -

men utmaningen är att göra den törstig!

FÖRÄNDRING & SJÄLVINSIKT

Jag får team och individer att utvecklas. Medvetenhet och självinsikt skapar hållbar förändring!


Jag har utbildning i 15-metoden, är utbildad facilitator inom SMART Recovery, ett sekulärt, vetenskapligt baserat självhjälpsprogram för beroende och förändring av vanor.

Senast har jag under 2016 avslutat min utbildning som Enneagram practitioner och Certifierad HPEI-Trainer. Enneagrammet är en psykologisk personlighetsmodell, en modell som är väldigt användbar för att stärka både ledarskap och självinsikt hos en person.

I think of a hero as someone who understands the degree of responsibility that comes with his freedom.

― Bob Dylan