kontrollerat drickande – Begränsningens konst

Kontrollerat drickande är 3 sessioner för dig som redan har ganska bra kontroll över ditt drickande – men bara ganska. Du kanske är trött på att rycka upp dig, bara för att upptäcka att du är tillbaka i det lite för myckna drickandet igen efter ett halvår? Går drickandet ut över relationer och jobb, trots att du inte ser dig som en storkonsument?

Blir det ofta så att du dricker mer än du hade tänkt?
Kanske är det så att ditt drickande ökat efter att du gått igenom något som varit jobbigt – en skilsmässa, ett dödsfall eller något annat som är känslomässigt påfrestande.
För många är det helt realistiskt att hitta tillbaka till ett måttlig, sund och kontrollerad alkoholkonsumtion som. Begränsningens Konst består av tre sessioner á 60 minuter, och ger dig kunskap och verktyg att ta makten över drickandet.

Det kan till exempel vara:
Att ens drickande förstör relationer eller familjen
Att man inte sköter sitt jobb optimalt
Att man dricker mer än man hade tänkt

Programmet består av: 
3 sessioner a 60 minuter

PRIS: inkl. moms 3300:-

kontrollerat drickande Vad är för mycket?

Där är stor skillnad hur personer påverkas av alkohol.  Man skall aldrig jämföra sitt eget drickande med andras. Det viktigaste är inte exakt hur mycket man dricker, utan att man är uppmärksam på andra saker som kan vara tecken på att man har eller håller på att få problem med alkohol.

Vad beror överkonsumtion på?
Överkonsumtion kan bero på att man går igenom något jobbigt, eller att man
känner sig nere av någon anledning. Det kan också handla om att man vill ha roligt och gillar att festa. Att dricka mycket och kanske ofta ökar risken för att bli beroende.

  • Har man druckit mycket under en kortare eller längre period, är det bra att ta dessa tre sessioner för att hitta balansen igen och lära att ersätta alkohol med något som ger positiva effekter och inte är potentiellt beroendeframkallande.

(I bland väljer personer total avhållsamhet, då det på lång sikt är det enklaste alternativet, på grund av hjärnans komplexa belöningssystem. Men detta är ett val man tar helt själv.)

Problemdrickande eller riskbruk
Tycker man att man dricker lite för mycket ibland och är medveten om det, är det alltid bra att få hjälp med att hitta balansen igen så tidigt som möjligt. Har man ett missbruk eller beroende i familjen, eller umgås med personer som dricker mycket, är det extra viktigt att “få koll på läget” i tid.

Hög alkoholacceptans kan ge problem Befinner man sig i en “kultur” där det är hög acceptans vad gäller alkohol, det kan vara jobb, kollegor, familj, socialt umgänge, föreningar eller klubbar, är det extra viktigt att bli medveten och ta ställning till sitt eget drickande och titta på eventuella långsiktiga konsekvenser.

Vi har idag skapat ett samhälle och en välfärd där begränsning är och förblir en utmaning.

God ekonomi, tillgänglighet, teknologi och vår bekvämlighets-/njutningskultur gör det lätt att fastna i en destruktiv överkonsumtion.

Det känns som att vi alltid har känt till detta mänskliga dilemma. Å den ena sidan har vi en intelligens och en kraft som gör det möjligt för oss att skapa livsvillkor där vi kan överkonsumera och å den andra sidan att begränsa denna kraft så den inte tar död på oss själva.

Det ironiska med vår moderna frihet är givetvis, att priset blir brist på frihet

Vi blir slavar under överdrifter, vår lust, vårt humör, vår aptit och vårt sug. Våra vanor blir i sig destruktiva, vi fastnar och kan inte bryta oss loss på egen hand. För att vinna tillbaka friheten och leva ett medvetet och balanserat liv, där du själv styr, krävs oftast hjälp, kunskap och träning. Allt detta får du med Newhabit.