Trött på ditt sexmissbruk?

Sexmissbruk kan det behandlas? Så är du trött på att leva i en fantasi, i en lögn, i skam eller i en evig jakt på den perfekta partnern och din nästa kick? Ellen kanske är du en orolig anhörig.

Sexmissbruk ett snabbt växande beroende

För att ta sig ur ett beroende kan behandling vara nödvändigt. Som alla beroenden påverkar sexmissbruk hjärnans belöningssystem. Att det är diskret, privat och lättillgängligt via Internet gör att det är väldigt lätt att fastna. Det har oftast inga konsekvenser i början, utan upplevs som spännande och ger snabba omedelbara kickar. Utan att märka det, så utvecklar du ett beteendemönster som du inte klarar av att ta dig ur på egen hand. Jakt på bekräftelse och nästa kick skapar bara mera stress och ångest. De flesta sexmissbrukare är normalt fungerande människor, men som har fastnat i ett destruktivt beteendemönster.

Behandling för ett sexmissbruk?

Vad en behandling av sexmissbruk handlar om är att ta kontrollen över sitt liv, att bryta mönster du inte klarar av att ta dig ur på egen hand. Ditt förnuft säger åt dig att sluta, eftersom det börjar få konsekvenser i ditt liv, men du finner gång på gång att du faller tillbaka, trots löften till dig själv och kanske till andra som står dig nära.

”Full Kontroll”, behandling av sexmissbruk

”Full Kontroll”, ett behandlingsprogram för sexmissbruk. Med behandlingsprogrammet ”Full kontroll” från Newhabit, får du verktyg och metoder att träna din hjärna och kraft att bryta skadliga beteendemönster, samtidigt som du stärker ditt personliga ledarskap.

Det första samtalet är alltid kostnadsfritt utan förpliktelser. Viktigt att du tar ställning till om denna behandlingsform skulle kunna passa dig.

Sexmissbruk kan behandlas?

Men ofta kan det kännas svårt att söka hjälp och vårt förnuft säger att det ”bara” handlar om att sluta. Det är inte att sluta som är utmaningen, utan det är att inte börja igen. Det är här jag kan hjälpa dig, att bryta ett destruktivt mönster!

Jag tar dig och ditt problem på allvar och vet att det inte är lätt att söka hjälp, eftersom det oftast är skamfyllt och mycket tabubelagt. Som sexmissbrukare blir man inte alltid bemött med samma respekt som om man drabbats av andra sorters missbruk. Att anförtro sig till partnern, kompisen, chefen eller annan person är svårt. Rädslan är oftast stor att det kan komma att få ödesdigra konsekvens

LÄS MER OM PROGRAMMET ”FULL KONTROLL”

Ellen Krogh: ”Min personliga erfarenhet”

Jag har jobbat med sexmissbrukare sedan 2009 och deras anhöriga. Orsaken till att jag som terapeut började jobba med sexmissbruk, var att jag kom på min egen man. Chocken var enorm, men idag lever vi ett fantastisk liv tillsammans. Så jag vet att det går att ta sig igenom detta.

Här kan du läsa en artikel om mig och min man Anders

HAR DU FASTNAT I ETT SEXMISSBRUK?

Är du anhörig?

Är du anhörig till en person med ett sexmissbruk?

Att leva med en sexmissbrukare är oftast både smärtsamt och frustrerande. Kontakta mig gärna för mer information om vad du kan göra.

Läs mer under Anhörig:

DU ÄR INTE ENSAM!

Vill du ha hjälp att förändra ditt sexmissbruk?