Vi erbjuder effektiv behandling av sexmissbruk

Sexmissbruk är vanligt och behandling en stor hjälp om du vill bromsa ett beteende som har blivit destruktivt..  Är du orolig för att du själv eller en anhörig, kanske din partner, har gått in i ett sexmissbruk? Det är bra att du är här, för det första du behöver är kunskap. För att förstå vad sexmissbruk är, måste du först veta att sex har man inte med könsorganet, utan med hjärnan. Den njutning vi upplever i samband med sex är nära förknippad med hjärnans belöningssystem, och det är därför sexmissbruk är lätt att utveckla och fastna i.

Sexmissbruk är ett kicksökande, en jakt på bekräftelse och njutning

Beteendet kan leda till överstimulans och sexberoende. Sexmissbruket ser olika ut hos olika personer. Att man onanerar, ringer telefonsextjänster eller har utvecklat ett porrmissbruk (porrsurfar överdrivet och tvångsmässigt) är vanligt.

Kärleksberoende är att använda dejtingsajter och relationer på ett överdrivet och ibland bedrägligt sätt. Anonymt sex med främlingar eller prostituerade är också vanligt bland sexmissbrukare. Den sexuella handlingen har blivit en verklighetsflykt, en tillfällig kick som ger spänning eller dämpar oro, men som också lämnar efter sig skam, självförakt och tomhetskänslor. Och likt andra former av missbruk, förutsätter sexmissbruket ofta lögner och dubbelspel.

Internet gör det extra enkelt att fastna: Internet det är privat, billigt och tillgängligt.

 

Vill du ha hjälp och behandling för ett sexmissbruk?

Du kan återvinna kontrollen över din sexualitet med ett program från Newhabit. Träna hjärnan och bryt dina skadliga beteendemönster och stärk samtidigt din friska sexualitet. Målet med behandlingen är inte att du ska sluta med sex, utan att du ska återvinna kontrollen och leva med ett aktivt och sunt sexliv.

Läs mer under Program&Pris

Du kan välja mellan:

Enskilt samtal

Full Kontroll

Är du trött på ditt sexmissbruk?

Eller är du bara trött på att leva i en fantasi, i en lögn, i en evig jakt på den perfekta partnern eller på din nästa kick? Sexmissbruk och behandling av problemet kan vara avgörande, men se till att du väljer en metod som passar dig. Newhabit erbjuder alltid ett kostnadsfritt första samtal utan förpliktelser så du kan ta ställning till om denna behandlingsform skulle kunna passa dig.

Är du anhörig till en person med ett sexmissbruk, som kanske behöver behandling?

Anhörig sexmissbruk alkoholmissbruk alkoholberoende Ellen Krogh Newhabit

 

Att leva med en sexmissbrukare kan vara både smärtsamt och frustrerande. Kontakta oss gärna för mer information om vad du kangöra.

Läs mer under Anhörig:

 

 

Sexmissbruk och hjärnan

Hjärnan styr upplevelserna av sex. Lusten och må-bra-känslan, styrs av hjärnan. Det är dessa “kickar” du blir beroende av. Denna överstimulering av hjärnan gör att du fastnar. Det positiva är att du kan vinna tillbaka kontrollen över din hjärna och din sexualitet.

Du är välfungerande och varken pervers, sjuk eller konstig, du är bara helt mänsklig. Sexmissbruk handlar oftast om allt möjligt annat än en sexuell tillfredsställelse. Det kan vara svårt att söka hjälp eftersom du inte förstår att det är detta som har drabbat just dig.

Oftast är män eller kvinnor som fastnar i ett destruktivt sexuellt beteende, kompetenta och intelligenta personer. Detta är en stor hjälp när det gäller att ta sig ur sitt destruktiva beteende.

Newhabit tar dig och ditt problem på allvar och vet att det inte är lätt att söka hjälp för ett sexmissbruk, eftersom det oftast är skamfyllt och mycket tabubelagt.

Som sexmissbrukare blir man inte alltid bemött med samma respekt som om man drabbats av andra sorters missbruk, och att anförtro sig till partnern, kompisen, chefen eller annan person är svårt och rädslan är oftast stor att det skulle kunna få ödesdigra konsekvenser.

Kan man jämföra ett sexmissbruk med andra missbruk?

Ja det kan man eftersom det är hjärnans belöningssystem som drabbas. Sexmissbruk är också unikt eftersom sex är en del av vår person. Ett sexmissbruk kan se väldigt olika ut men precis som när det gäller andra typer av missbruk finns faktorer som sug, stark lust, tvång, förlorad kontroll, negativa konsekvenser och problem med att avstå med i bilden. En annan likhet är att man fortsätter med sitt beteende trots att det får negativa följder.

Sexmissbruk kallas också för Hypersexuell störning eller sexberoende men ingen av dessa benämningar är dock en klinisk diagnos. Det finns inga kliniska parametrar för ett sexberoende (som där gör för alkoholberoende, nämligen DSM-IV.)