Beroendebehandling som fungerar 

Newhabit erbjuder modern och tidseffektiv beroendebehandling för både sexmissbruk och alkoholproblem

Är du välfungerande och behöver beroendebehandling?

Då har du kommit rätt. Newhabits klienter är välfungerande och oftast både målinriktat och lösningsorienterat. Därför passar programmet Full Kontroll inte alla. 

Det kräver både en egen insats och ett rejält stycke arbete, men belöningen är också tydlig. Du slipper onödiga misslyckande och du kommer snabbare ditt du vil, nämligen tillbaka till att du styr i dit liv och slutar vara slav under ett beteende som har blivet destruktivt. 

"The one step method”

Eller att ”bara sluta” är den vanligaste ”gör det själv” metoden. Men väldigt långdragen och ineffektiv. Som du förmodligen redan har upptäckt.

VIKTIGT: Att du helt säkert i andra sammanhang har anlita en tränare, coach, lärare för att underlätta processen.

beroendebehandling underlättar hela processen

Att inse att beroendebehandling är det du behöver för att komma dit du vill är ett stort steg.

Att lösa problemet på egen hand är tyvärr alltför sällan framgångsrik. Rätt verktyg och ny insikt behövs. En tydlig guide som Ellen underlättar också processen och säkerställer ett framgångsrikt resultat.


Erfarenheten visar att många upplever att det var långt enklare än vad de hade trott när de först tog tag i problemet, hittade rätt hjälp och blev motiverade. Kontakt gärna Ellen för mer information.

Trött på att kämpa med fel verktyg?


Erfarenheten visar att många upplever att det var långt enklare än vad de hade trott när de först tog tag i problemet, hittade rätt hjälp och blev motiverade.

Viktigt är att:

  • Nya strategier underlättar ohört mycket
  • Moderna och effektiva verktyg gör en stor skillnad 
  • Struktur och självinsikt är en framgångsfaktor

Professionell hjälp spara tid OCH KRAFT

Är det svårt att söka hjälp?

Ofta kan det kännas svårt att söka hjälp, speciellt om du är välfungerande på många andra plan. Ditt förnuft säger att det ”bara” handlar om att sluta. Men du skal veta,  det är inte att sluta som är utmaningen, utan det är att inte börja igen.
Ellen och programmet Full Kontroll kan hjälpa dig, att bryta ditt destruktiva mönster!


Newhabit's program Full Kontroll är specifikt utvecklat till att säkerställa en hållbar förändring.

Behöver jag beroendebehandling?

Det är en bra fråga och att ta emot beroendebehandling är alltid ett personligt val. Du kanske till och med undra: "Har jag blivet beroende?" Du kan alltid kontakta Ellen och ta reda på hur hon ser på saken.


Det är svårt att definiera om du är beroende eller inte. Gränserna mellan riskbruk, missbruk och beroende är flytande. Det handlar inte alltid om hur mycket du använder, utan om vilka följder “användningen” får för dig själv och din omgivning. Det handlar om både fysiska, psykiska och sociala följder. Klart man kan surfa porr eller vara otrogen utan att ha ett sexmissbruk, eller dricka för mycket ibland utan att ha alkoholproblem. Ansvaret ligger hos dig att värdera om ditt beteende är som du vill ha det eller inte. Om det inte är som du vill ha det har du möjlighet att förändra det. Ellen tar gärna ett första gratis möte om du vill ha input ute ifrån.


Newhabit's program "Full Kontroll" säkerställer en framgångsrik förändring och du spara både tid och onödiga misslyckande.

Vem är Newhabit's klienter?  

Som du och jag!

Båda välfungerande och oftast högpresterande. Vilket absolut är en fördel i denna förändring. Det handlar om att du tar tillbaka kontrollen över ditt hela liv, inte bara dela av det. Att anlita professionell hjälp underlättar hela processen.

Newhabit's program "Full Kontroll"

Newhabits program ”Full Kontroll” ger dig en ny strategi, insikt och de verktyg du behöver för att lyckads med en på långsikt hållbar förändring.

Stress, hjärnan och beroende

Med all den kunskap om beroende vi har idag, är det ingen överraskning att så många fastnar i ett sexmissbruk eller får alkoholproblem. Forskningen visar att ett stressat liv ger en känslig hjärna som i sin tur gör att vi lätt blir beroende.


Med newhabit's beroendebehandling lär du dig också effektiva återhämtningsstrategier.


Här kan du läsa om Beroende & Stress

Kontakt Ellen

Hör gärna av dig och få svar på dina frågor och funderingar. Första samtal alltid gratis också för anhöriga.

+46705102120

ellen@newhabit.se

>