Enneagrammet visar hur olikheter är en tillgång istället för ett hinder

Enneagrammet är ett personlighetstyp verktyg som ger dig förståelse kring dig själv och andra människor i ditt liv. Det ger dig självinsikt men också insikt som medmänniska, ledare, förälder eller som partner. Enneagrammet är också väldigt användbart som ett verktyg i parterapi.

Vad är Enneagrammet?

Enneagrammet är en psykologisk karta över 9 olika personlighetstyper. Du är dock mycket mer än din personlighetstyp. Enneagrammet är ett effektivt verktyg för att hitta sina egna personliga styrkor och fallgropar, för att lättare kunna navigera i en hektisk värld.

Är Eneagrammet annorlunda en andra typtest?

Ja det är det på flera sätt. Dock är den viktigaste skillnaden att man lär känna sina individuella fallgropar och stressfällor. Stress och psykisk obalans är idag den absolut största orsaken till att det går snett mellan människor. Människor under press har en benägenhet att agera automatiskt, vilket kan leda till ett upprepande av samma konflikttema. Att få se hur vi undviker stress, som är individuellt, är guld värt.

Varför är Enneagrammet så bra och självinsikt så oerhört viktigt?

Tempot idag är högt och det är ingen hemlighet att det är krävande att hänga med i svängarna och samtidigt leva ett balanserat liv. Därför är självinsikt och personligt ledarskap viktigare idag än någonsin förr. Vi har aldrig tidigare haft ett liv och så många jobb som kräver interaktion, social förmåga och samarbeten på olika sätt, som vi har idag.

Enneagrammet stärker ditt personliga ledarskap

Vill man lyckas i sitt ledarskap måste man lyckas med människor! Jag är helt övertygad om att framtidens ledare är autentiska. Du kan inte vara en bra modern ledare utan att ha ingående självinsikt och insikt om andra. Ledarskap är också att kunna leda sig själv på ett klokt och säkert sätt genom livet. Med kunskap om Enneagrammet nyanserar du också din kunskap inom kommunikation, motivation och samarbete. Självinsikt är nyckeln till framtidens ledarskap. Det används bland annat på Stanford University´s ledarskapskurser.

Är du trött på att gå in i samma vägg om och om igen?

Eller bara nyfiken på om det finns en enklare väg, då är Enneagrammet något för dig. Det är konkret, pedagogiskt och dynamiskt. Enneagrammet ger dig en tydlig indikator på vilken riktning du skall gå för att må så bra som möjligt och använda dina resurser klokt.

Kontakta mig gärna om du vill veta mer eller är nyfiken på hur Enneagrammet kan hjälpa dig till ökad självinsikt och livskraft. 

Kort om min Enneagram bakgrund

Jag, Ellen Krogh är utbildad Enneagram practitioner och Certifierad HPEI-Trainer på Enneagram Center i Stockholm. Jag har tagit många kurser och workshops med bland annat Russ Hudson från The Enneagram institut och Beatrice Chestnut

VIKTIGT: Jag föreläser också om Enneagrammet om du eller ditt företag önskar öka självinsikten hos den enskilda individen och därmed också öka välmåendet och produktiviteten i gruppen.

>