July 30

Varför inte alkoholist?

0  comments

Alkoholist eller inte!

Alkoholist användas inte i moderna vetenskap baserad behandling, man använder alkoholberoende också i DSM-5.Alkoholist alkoholberoende behandling Ellen Krogh Newhabit

det är klart att det är en smak sag, men Newhabit Föreslå att inte använda termer som alkoholist, det en relation mellan en själv och ett ämne/beteende som behöver förändras, på grund av destruktiva vanor som är förknippade med en önskan, där kostnaderna ut väger fördelarna

– Beroende är en extrem version av en vana

– Att övervinna missbruk sker med hjälp av samma process vi använder för att ändra andra vanor

– Beroende är upprepat engagemang trots höga kostnader på grund av suget

– Skk … sug, konsekvenser, kontroll

– Sug och lust är normala hos alla

– Beroende utvecklas när suget blir okontrollerat och får negativa konsekvenser

– Att ändra sådana tillfredsställelse (önskningar) är centralt för att övervinna beroendet .. ”fel”skötsel av tillfredsställelse (önskningar) är det stora problemet.

– Beroendeframkallande beteende – har ersatt begreppet missbruk i modern tänkande (jag gillar denna)

– Övervinna ett missbruk är en önskan och ett beslut att leva bättre utan.

– Naturlig återhämtning är att ge .. Ingen högre kraft eller behövs grupper

Ordet alkoholist är lite gammalt

Det är klart att ordet alkoholist är en smak sak om man vill använda det eller inte. Men forskningen visar att alt för många med ett alkoholproblem inte söker hjälp i tid. Man tänker helt enkelt “ja jag dricker för mycket” men jag är helt säkert inte alkoholist.

Alkoholist kan vara stigmatiserande

Många föreställer sig eller har bilder på hur en “riktig” alkoholist ser ut. Man är kanske utslagen eller sitter på en parkbänk och dricker billig sprit på dagtid. Utan jobb och utan socialtnätverk. Så är fallet för väldigt få av de många personer i Sverige som faktisk lider under deras överkonsumtion av alkohol.

Statistiken visar att långt dom flesta som dricker för mycket eller har utvecklat ett alkoholberoende är välfungerande, med jobb, familj och ett på utan bra liv.

Har du fastnat i ett alkoholmissbruk eller är du anhörig till en som har vet du att det är lätt idag att hålla fasaden under tiden som problemet bara blir större och större.

Detta är en av orsakerna till att jag Ellen Krogh har skapat Newhabit som erbjuder beroendebehandling. Nya metoder behövs eftersom beroende ser annorlunda ut idag en det gjorde för 100 år sedan.

Ta gärna kontakt med mig om du är bekymrad för dig själv eller någon annan.

Kontakta Ellen Krogh och boka ett första kostnadsfritt samtal

Vi träffas på min mottagning utanför Lund eller online via Skype. Viktigt att du hittar rätt metod för dig. Anhöriga också varmt välkomna. Det största steg är oftast att ta första kontakten!

Ring 0705 10 21 20 eller skriv ellen@newhabit.se

KONTAKTA


Tags

alkoholberoende, alkoholist, Ellen Krogh


You may also like

Porrberoende och klient berättar

Porrberoende och klient berättar
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>